Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την απλοποίηση των διαδικασιών, μέσω της ψηφιοποίησης, την απλούστευση της διακυβέρνησης, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στο Thessaloniki Summit.
«Είμαι ο πρώτος υφυπουργός απλουστεύσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προσδοκία του υπουργείου μας, του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου μας είναι να είμαι και ο τελευταίος» είπε ο κ. Γεωργαντάς και συνέχισε:
«Διότι ελπίζουμε πραγματικά να βοηθήσουμε, έτσι ώστε προς το τέλος της τετραετίας να υπάρχει ένα κράτος απλό, σύγχρονο, ψηφιοποιημένο όπου πρέπει να είναι, το οποίο θα παράσχει τις καλύτερες των υπηρεσιών».
Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη διαδικασία απλούστευσης της διακυβέρνησης, λέγοντας: «Δεν πρέπει να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία πρέπει να την απλουστεύσουμε όσο μπορούμε έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας να είναι αυτό που πρέπει να ψηφιοποιήσουμε».
Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη, άλλα που έχουν προχωρήσει και άλλα που έχουν υλοποιηθεί ως προς την ψηφιακή διασύνδεση των υπηρεσιών, τα έργα πληροφορικής, κ.α. Ανέφερε ότι στον πρόσφατο αναπτυξιακό νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης ψηφίστηκε το εθνικό πρόγραμμα απλουστεύσεων, το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, κ.α.
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες από διάφορες κυβερνήσεις, αλλά υπήρξαν «αποσπασματικές» και διέφεραν από τη σημερινή προσπάθεια, ότι σήμερα υπάρχει «πολιτική βούληση» του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επιτυχία της.
«Μια απόφαση του πρωθυπουργού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματικά, μια προτεραιότητα την οποία έχει επιβάλλει σε όλους μας στον συγκεκριμένο τομέα», είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Υπενθύμισε, δε, ότι ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι αυτό δείχνει και το βάρος που δίνει ο πρωθυπουργός σε αυτή την προσπάθεια.
«Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα» είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ