Δύο ζητήματα ανέκυψαν από τη χθεσινή σύλληψη του Χρήστου Παππά. Πρώτον ότι κρυβόταν στην Αθήνα και όλες οι θεωρίες συνωμοσίας έπεσαν για μια ακόμη φορά στο κενό των τρολς του διαδικτύου και δεύτερον ότι αν δεν υπήρχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το αντιφασιστικό κίνημα η αστυνομία δεν θα τον είχε ενδεχομένως συλλάβει. Τουλάχιστον αυτό υπαινίχθηκε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει ένας κύκλος που ταλάνισε την πολιτική ζωή του τόπου και έφερε τη Δημοκρατία στα όρια της. Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πατώντας στη μία πλευρά της πλατείας των αγανακτισμένων κατάφερε να μπει στη Βουλή και να δημιουργήσει συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στη λογική και ιδεολογία της πλειοψηφίας των πολιτών.
Και είναι η Ν.Δ αυτή που κατάφερε να οδηγήσει τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης που εμφανίσθηκε να εκφράζει και μάλιστα κοινοβουλευτικά ακραίες φασιστικές λογικές άμεσα συνδεδεμένες με τα ταπεινότερα ένστικτά ανθρώπων που επέλεξαν τη στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά κατέστη εφικτή η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής και επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη αποδόθηκαν οι ευθύνες και φυλακίστηκε η διευθυντική ομάδα της φασιστικής νεοναζιστικής οργάνωσης, ο κύκλος της οποίας έκλεισε με την σύλληψη του Χρήστου Παππά.
Η ΕΛΑΣ επανόρθωσε ένα λάθος του περασμένου Οκτωβρίου όταν το μέλος της Χρυσής Αυγής κατόρθωσε να διαφύγει λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών από το αρμόδιο δικαστήριο φέρνοντας τον ενώπιον του φυσικού δικαστή και στη συνέχεια στις φυλακές όπου πλέον βρίσκονται όλοι οι υπεύθυνοι φυσικοί και ηθικού αυτουργοί.
Ήταν άλλωστε θέμα τιμής για τα στελέχη της αστυνομίας που από την πρώτη στιγμή έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την σύλληψη του ώστε να φύγει η… ρετσινιά, όπως αυτή προέκυψε μέσα από τρολ αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης που άφηνε αιχμές ακόμη και για υπόγειες συμφωνίες με τον Χρήστο Παππά. Η και για στοιχεία που διαθέτει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής σε βάρος πολιτικών και αστυνομικών που καθιστούσαν αδύνατη τη σύλληψή του.
Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε, όπως και στις περιπτώσεις της διαλεύκανσης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ή στην αποκάλυψη του κλέφτη των πινάκων από την εθνική πινακοθήκη να υποβαθμίζει τις ενέργειες της αστυνομίας και των αρμοδίων υπηρεσιών και να λοιδορεί την κυβέρνηση.
Μάλιστα ενώ μόλις την Τετάρτη εγκαλούσε την κυβέρνηση διότι από τον Οκτώβριο δεν κάνει τίποτα για τη σύλληψή του αφήνοντας αιχμές ακόμη και για παρεμβάσεις στην ΕΛΑΣ χθες αφού θύμισε τα λάθη και τις παραλείψεις που προηγήθηκαν υποστήριξε πως ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη λόγω του…. αντιφασιστικού κινήματος, που φυσικά η Κουμουνδούρου έχει θέσει υπό την… αιγίδα της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε επιχείρησε να εκμεταλλευτεί από την πρώτη στιγμή την εκδίκαση της υπόθεσης της νεοναζιστικής οργάνωσης και την επιβολή ποινών. Και μάλιστα έσπευσε να καπηλευθεί το συλλαλητήριο που είχε δημιουργηθεί εν όψει τότε των αποφάσεων για την επιβολή των ποινών ενώ κατ΄ επανάληψη επιδιώκει να αποδώσει σχέσεις της Χρυσής Αυγής και με την Νέα Δημοκρατία.
Και αυτό παραγνωρίζοντας αφενός το γεγονός πως συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν με δύο διαφορετικές κυβερνήσεις της ΝΔ αφετέρου ότι κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίστηκαν λόγω της κωλυσιεργίας που είχε κατ΄ επανάληψη καταγγελθεί.
Επίσης, η Κουμουνδούρου αποφεύγει να αναφερθεί σε γεγονότα όπως για παράδειγμα ότι ψήφιζαν από κοινού νομοσχέδια φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή Τσίπρα για την θέση προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν τότε η Βασιλική Θάνου.
Όπως και στο ταξίδι που διοργάνωσε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τον Δεκέμβριο του 2016 στο Καστελόριζο που βρέθηκαν βουλευτές της συγκυβέρνησης να πηγαίνουν μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Αποκορύφωμα άλλωστε υπήρξε η θέση που το τότε πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει αναφορικά με το ενδεχόμενο να ψηφίσει η Χρυσή Αυγή το νόμο για την απλή αναλογική. Χαρακτηριστικά είχε σημειώσει «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι στη Βουλή» για να προσθέσει ότι «ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η χρυσή αυγή».
Ήταν άλλωστε η εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να περάσει με 200 ψήφους τη απλή αναλογική ώστε να ίσχυε από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση (δηλαδή να ίσχυε τον Ιούλιο του 2019) και ως εκ τούτου κάθε ψήφος… μετρούσε.