Ως «απόλυτη προτεραιότητα» χαρακτήρισε τη Μακεδονία και τη Θράκη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.
Ειδικότερα, όπως τόνισε, «είναι εκπεφρασμένη βούληση του πρωθυπουργού για απόλυτη προτεραιότητα στη Μακεδονία και Θράκη, ό,τι μπορούμε να κάνουμε, να το κάνουμε».
Ο κ. Γκιουλέκας αναφέρθηκε στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη, με την ανάληψη των καθηκόντων του για την πυροπροστασία, παρουσία και του Β. Κικίλια και στη δεύτερη για το flyover, παρουσία των κ. Σταϊκούρα και των δύο υφυπουργών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι ότι ο ρόλος του ΥΜΑΘ μπορεί να είναι συντονιστικός, αλλά ταυτόχρονα σημαντικός με πολλές δυνατότητες, καθώς, ως η μοναδική κυβερνητική δομή στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να μεταφέρει στην κυβέρνηση τα προβλήματα και να προωθήσει ζητήματα προς επίλυση.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι το Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να μπορεί λίγο να νιώσει ότι έφυγε ένα βάρος από την ταλαιπωρία που υπήρξε από το fly over ψάχνουμε δηλαδή - για αυτό η δεύτερη σύσκεψη μεγάλη που κάναμε ήταν για fly over. Καλέσαμε όλους τους φορείς και αυτό το οποίο ζήτησα, καθαρά συντονιστικά, είναι να αναλάβουν ο καθένας το κομμάτι της ευθύνης του, να κάνει ο καθένας ότι μπορεί καλύτερο στον τομέα του, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», υπογράμμισε.
Ο κ. Γκιουλέκας θα επισκεφθεί από αύριο τη Θράκη, στη συνέχεια τη Δυτική Μακεδονία και το Άγιον Όρος για να ενημερωθεί για τοπικά ζητήματα.
«Θα δώσω ιδιαίτερο ρόλο και βαρύτητα στις ντόπιες δυνάμεις, δηλαδή με ενδιαφέρει σε κάθε νομό να συνεργαστούμε οι τοπικοί φορείς βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, κτλ και να δούμε τι χρειάζεται ο τόπος. Αλλά το σημαντικό είναι να πάμε εμείς εκεί, μη περιμένουμε να έρθουν» είπε ο υφυπουργός.
«Ανοιχτό Διοικητήριο»
Ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πρόσθεση του είναι από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για «Ανοιχτό Διοικητήριο», ώστε μέσα από διάφορες δράσεις πολιτισμού να μπορεί και ο απλός πολίτης να το επισκέπτεται και να είναι προσβάσιμο.
«Το Ανοιχτό Διοικητήριο - το λέω, γιατί εκεί φιλοξενείται το ΥΜΑΘ - είναι σε ένα κτίριο ιστορικό, μοναδικό, αυτό πρέπει να ανήκει και ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Το ανοίγουμε σε πολιτιστικές δράσεις, που να συνάδουν βέβαια με την ιστορικότητα του κτιρίου και του χώρου», εξήγησε.
Και κατέληξε, «το «Ανοιχτό Διοικητήριο» το ξεκινάμε από το Σεπτέμβριο για να καλέσουμε μέσα τα σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης, τον κόσμο, τους επισκέπτες, τους ξένους, να μπορούνε να έρθουν. Να το χαίρεται ο κόσμος, να μην είναι ένα περίκλειστο κτίριο, στο οποίο δεν έχει κανείς την ευκαιρία να πάει, αν δεν είχε κάποια υπόθεση με κάποια κρατική υπηρεσία να συναλλαγεί. Επίσης, στον Άγιο Δημήτριο σκεφτόμαστε να κάνουμε μία μεγάλη έκθεση σε συνεργασία και με την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης».