Στο πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου με 78 μέχρι στιγμής και νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός», Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εκφράζοντας τη διαφωνία του ότι αποτελεί λόγο για εθνικό πένθος το οποίο θεωρεί υποκριτικό.
«Θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν σε αυτές τις συνθήκες. Συγχαίρουμε το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη. Ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε. Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες του. Πένθος ναι, εθνικό όχι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογδάνος μιλώντας στο Mega.
Και επέμεινε: «Είναι διεθνές πένθος, ευρωπαϊκό όχι εθνικό. Κρίνουμε την απόφαση οριακά υποκριτική. Εάν το κράτος θέλει να τα σταματήσει αυτά, να λάβει μέτρα. Να ρίξει στα μπουντρούμια τους λαθρεμπόρους, να κλείσει τις λαθροΜΚΟ που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα είχαν πάρει τουλάχιστον 2.000 ευρώ από τον κάθε άνθρωπο; Μιλάμε για 2 εκ ευρώ πάνω στο πλοίο, κάποιος θα τα πάρει αυτά τα λεφτά. Να μην έρχονται όπως έρχονται. Εάν η ελληνική κοινωνία θέλει μεσούσης και κορυφωμένης της προεκλογικής περιόδου να κατεβάσουμε ρολά για 3 μέρες, να πάει τις εκλογές 3 μέρες μετά».