Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε χθες στη Βουλή ενώπιον λίγων βουλευτών και ακόμη λιγότερων βουλευτών. Ο κορονοϊός «ανάγκασε» το Κοινοβούλιο να αφήσει στην άκρη τις λαμπρές τελετές, όπου τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν, οι προσκεκλημένοι έβαζαν τα «καλά» τους και έπαιρναν θέση στα θεωρεία της Βουλής. Αντιθέτως, χθες, έγιναν τα απολύτως απαραίτητα! Αυτό ουσιαστικά επέτρεψε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναδείξει μια άλλη πλευρά, πολλές φορές πιο σημαντική από ό,τι άλλο. Όσα είπε στην πρώτη της παρέμβαση έλαβαν -και σωστά- μεγαλύτερη σημασία, από τη διαδικασία στη Βουλή.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την πρώτη στιγμή έδειξε τη διάθεση να μην παραμείνει αμέτοχη! Συντάχθηκε με την εθνική γραμμή στο μεταναστευτικό, αλλά υπενθύμισε ότι είναι απαραίτητο να εκπληρώσουμε και το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Αυτό, μάλιστα, το χαρακτήρισε δύσκολο, όχι όμως αδύνατο.
Και βέβαια έστειλε σαφές μήνυμα ως η πρώτη Ελληνίδα πολίτης για τον κορονοϊό. Ήδη, εξάλλου, είχε «βοηθήσει» με την στάση της τον Πρόεδρο της Βουλής στην απόφασή η τελετή να γίνει μεταξύ «συγγενών και φίλων». Σύμφωνα με την ίδια «καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τον κορονοϊό, χωρίς να υπάρξει πανικός, χωρίς να διαλυθεί το σύστημα υγείας και να διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός ή να προκληθεί πλήγμα στην Οικονομία μας». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η απόλυτη συμμόρφωση του πληθυσμού στα μέτρα για τον κορονοϊό είναι αναγκαία».
Η κυρία Σακελλαροπούλου, επί της ουσίας, επίλεξε να αναφερθεί στα δύο «καυτά» ζητήματα της χώρας, βάζοντας τη δική της πινελιά ενώ κλείνοντας την ομιλία αναφέρθηκε στις γυναίκες. Η συγκεκριμένη αναφορά σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά στους διαδρόμους της Βουλής, την ώρα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγη ώρα νωρίτερα είχε αναφέρει ότι η αισιοδοξία είναι γένους θηλυκού. Να θυμίσουμε, εξάλλου, ότι η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενώ έχει διαπρέψει στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Μπροστά της πάντως έχει και η ίδια μαζί με την χώρα να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες όπως και η ίδια παραδέχτηκε: «Η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει νέους κινδύνους και απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και το κράτος Δικαίου»…