«Είμαστε στο τέλος της αρχής». Με τη φράση αυτή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε το στίγμα του σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να γίνει υπουργείο κερδισμένων και όχι χαμένων ευκαιριών.
Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο το gov.gr είχε 501 υπηρεσίες και πλέον έχει 569. «Χρειάζεται, όμως, μια νέα διεύθυνση , μια νέα δομή για να συντονίσει όλα τα υπουργεία», επισήμανε και έδωσε ως παράδειγμα την ανάγκη όλη η κρατική δομή να υπάγεται στα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.
Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι πλέον με το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση από τη Βουλή θεσμοθετείται μόνιμα η άυλη συνταγογράφηση. «Ήδη έχουν εγγραφεί 450.000 πολίτες και έχουν εκδοθεί 2 εκ. συνταγές. Μονιμοποιείται γιατί κρίθηκε θετικά από τον ελληνικό λαό», σημείωσε.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν στο άμεσο μέλλον, μερικές εκ των οποίων ήδη διευθετούνται. Όπως για παράδειγμα το πρόβλημα με όσους γονείς πηγαίνουν τα τέκνα τους σε λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή: «Επειδή δεν υπάρχει μητρώο έπρεπε να στέκονται στις ίδιες ουρές ξανά. Είναι παραδεκτό και δεν τιμά κανένα μας. Σε πρώτη φάση την ψηφιοποιούμε. Θα ανεβαίνουν τα δικαιολογητικά στην ψηφιακή πύλη. Οι χρόνοι θα είναι ίδιοι ή και καλύτερη γιατί μειώνεται η ροή στα γκισέ. Είναι η πρώτη από τις πολλές όλα εκκρεμότητες που λύνουμε», σημείωσε και προσέθετε ότι τα ειδικά αιτήματα πρέπει να απλοποιηθούν.
Ειδική, τέλος, μνεία έκανε στις αλλαγές που αφορούν τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Όπως εξήγησε η Ελλάδα είναι πράγματι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο γιατί τέτοιες παραγωγές έχουν τεράστιο πολλαπλασιαστή.