Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ελεγχθεί η κυβέρνηση για «κατ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης». Μάλιστα αναφέρει ότι η «χειραγώγηση» γίνεται με χρήματα των φορολογούμενων που «αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης» και βάζει μπροστά και την καμπάνια που αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll»
Δηλώνοντας πως «τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση» αναφέρεται στην... υπόθεση Κουρτς στην Αυστρία «όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, που πριν λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς».
Η σύνδεση που επιχειρείται από την Κουμουνδούρου δείχνει και τον λόγο για τον οποίο ζητά την εξεταστική επιτροπή. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η λέξη «διαφθορά» έχει ενταχθεί στην αντιπολιτευτική της ρητορική όπως και οι έμμεσες αναφορές σε δήθεν σκάνδαλα, κάτι που αναμένεται να ενταθεί το προσεχές διάστημα σε μια επανάληψη της τακτικής που είχε ακολουθηθεί πριν το 2015.
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα κατατίθεται, «σύμφωνα με το δικαίωμα που χορηγήθηκε στην αντιπολίτευση μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση (άρθρο 68 παρ. 2 Συντ. και άρθρο 144 παρ. 5 εδ. β΄ Καν. της Βουλής)» ζητάει σήμερα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης.