Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δεν υπολείπεται νοημοσύνης. Σαφώς κατάλαβε ότι η απαλλαγή φόρου γονικών παροχών που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, αφορούσε το ποσό έως 800.000 ευρώ, και όχι από 800, όπως άφηνε να εννοηθεί.
Ωστόσο επειδή έτσι έχει μάθει, να απευθύνεται σε ένα κοινό που αποδέχεται άκριτα ό,τι πει το κόμμα, νόμιζε ότι θα κάνει την προπαγάνδα του αβρόχοις ποσί. Αν δε, πέραν των οπαδών τσιμπήσει και κάνας άσχετος, καλό θα είναι για το κόμμα.
Ο «σοβαρός» Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραψε επί λέξει: «Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά».
Η πρώην «βουλεύτρια» Ελένη Αυλωνίτου που έγραψε σαρκαστικά «οι περισσότεροι Έλληνες είναι κατενθουσιασμένοι αφού μπορούν να μεταβιβάσουν ακίνητο 800.000 ευρώ στο παιδί τους «αφορολόγητο» (το πασάρει και αυτή ως μέτρο που αφορά τους πλούσιους).
Ο Νίκος Φίλης θα έκανε πολλούς οικονομολόγους να σχίσουν τα πτυχία τους, υποστηρίζοντας στον ΑΝΤ1 ότι «η μείωση φόρων στις επιχειρήσεις αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις γιατί οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν μεγάλα κέρδη, και άρα δεν τις αφορά»!
Έχουν προκαθορισμένα αταβιστικώς στερεότυπα, δεν έχουν την κουλτούρα να τα αλλάξουν και πορεύονται αμετάλλακτοι. Γίνονται οι ίδιοι «γαλοπούλες» στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον τους ξεπουπουλιάζει, ενώ ως το 2015 ήταν το μεγάλο τους όπλο.
Έτερο συριζαϊκό αστέρι π.χ., ο καθηγητής και πρώην πρύτανης, πρώην πρόεδρος της ΕΤ3 και της Αττικό Μετρό επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μυλόπουλος, ανήρτησε φωτογραφία της παραλιακής Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν αποκλεισμένη από τις κλούβες των ΜΑΤ, γράφοντας: «Θεσσαλονίκη τώρα. Πώς αλλιώς να προστατέψουν από τις εκδηλώσεις λατρείας ένα λαοπρόβλητο και δημοφιλή πρωθυπουργό;».
Το… μικρό πρόβλημα ήταν πως η φωτογραφία ήταν πασίγνωστη από το 2018 και αφορούσε την άνοδο τότε του Τσίπρα στη ΔΕΘ!
Αν συνυπολογιστούν και οι προηγούμενες αναρτήσεις για την κηδεία του Μίκη, όπου τα γιούχα στον πρωθυπουργό που έγιναν από κάποιες δεκάδες άτομα, ο ΣΥΡΙΖΑ τα υιοθέτησε ως εκδήλωση λαϊκής οργής (αντίστοιχες των κηδειών Παλαμά και Σεφέρη προς τους Γερμανούς και τη Χούντα), κατανοεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βέρτιγκο.
Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή, δεν υπάρχουν επεξεργασμένα επιχειρήματα με βάση τις εξελίξεις, δεν υπάρχει ενιαία άποψη. Υπάρχει ένα σκορποχώρι όπου ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει.
Όπως η «βουλεύτρια» Ραλλία Χρηστίδου που δεν κατάλαβε τι είπε ο Μητσοτάκης για τις γαλοπούλες που δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα, και έγραψε «…είπε ο κ. Μητσοτάκης που επί 4 χρόνια 3 φορές την εβδομάδα ζητούσε εκλογές. Τότε 4 χρόνια η γαλοπούλα βιαζόταν να έρθουν τα Χριστούγεννα». Το ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές και άρα δεν ήταν γαλοπούλα, δεν της «διέσχισε» το μυαλό.
Τελικά, διαβάζοντας τα σχόλια από όλο τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ένας κατάλαβε τι έκανε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Ίσως επειδή δεν είναι και τόσο ΣΥΡΙΖΑ, ή επειδή έχει τριβή ως δημοσιογράφος. Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή του Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος γράφει στην ιστοσελίδα του το tvxs:
«Ο πρωθυπουργός, αυτό το Σαββατοκύριακο στην αφετηρία της νέας πολιτικής περιόδου από τη ΔΕΘ, θέτει στο επίκεντρο την οικονομία, τους μικρομεσαίους (σ.σ. κάτι που δεν κατάλαβε ο Φίλης, ο Ηλιόπουλος και άλλοι) αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό τη νεολαία – ένα δύσκολο για τη ΝΔ ακροατήριο που αποτελεί με τα πρωθυπουργικά λόγια "προσωπικό στοίχημά" του».
Και συνεχίζει, απαντώντας εμμέσως στις ειρωνείες για τα data που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός: «Μπορεί μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των νέων τα δωρεάν Giga και τα άλλα μέτρα να αποτελούν «χαρτζιλίκι», αλλά έχουν σαφή στόχευση: να δείξουν ότι η κυβέρνηση τουλάχιστον ενδιαφέρεται για τη νεολαία. Και, σε κάθε περίπτωση, κάνει τίποτα η αξιωματική αντιπολίτευση για να σταθεροποιήσει και να αξιοποιήσει την υπεροχή της στις νεότερες ηλικίες; Καλό ερώτημα».
Πως δεν κάνει, θα συμπληρώναμε. Επαναπαυμένοι στα στερεότυπα, απαξιώνουν την αφορολόγητη γονική παροχή (δήθεν είναι για τους πλούσιους), το «πρώτο ένσημο» (το θεωρούν λίγο αλλά δεν το έκαναν οι ίδιοι), την επέκταση στεγαστικού επιδόματος 1.000 ευρώ ανά έτος και στους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ (δεν ρώτησαν τους γονείς), την κατάργηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας για όλους τους νέους έως 29 ετών και τα δωρεάν 50 GB για το διαδίκτυο (ούτε τους νέους ρώτησαν).
Νομίζουν ότι ζουν στα 80s. Στελέχη τους με ψεύτικους λογαριασμούς στο twitter έγραφαν ότι ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ μίλησε μπροστά «σε κοπρίτες της ΟΝΝΕΔ». Ο Κούλογλου εμμέσως τους απαντάει ότι «οι νέοι δεν έμοιαζαν με ΟΝΝΕΔίτες» (σ.σ. με τις παραστάσεις εμφάνισης των νέων που μας κληρονόμησαν οι πολιτικές νεολαίες για τα μέλη τους στα χρόνια της μεταπολίτευσης).
Αλλά πρέπει να είσαι σύγχρονος άνθρωπος για να το καταλάβεις. Όταν τόσα χρόνια το επιχειρήματά σου είναι «η Δεξιά» (της οποίας ο αρχηγός μιλάει, καλώς – κακώς, για «πολυπολιτισμική κοινωνία»), ο Νεοφιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός που μοιράζει χρήμα πρώτη φορά εμφανίζεται στον πλανήτη) και το πεθαμένο ΛΑΟΣ που έχει υπουργικές θέσεις, κάποια στιγμή θα χάσεις και τη νεολαία. Γιατί στη σημερινή νεολαία δεν της λένε τίποτα αυτά που της λες.