Χαρακτηρίζοντας ως «προνόμια» τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους και «προειδοποιώντας» πως θα προκαλέσουν «μεγάλη ένταση», ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται κατά των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και θέτει θέμα διχασμού. Παράλληλα, μετά και την τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ, δηλώνει πως συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του μέτρου ως προς τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων...
Κάνοντας λόγο για πειθώ και επαναλαμβάνοντας όσα είπε χθες στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας πως «ούτε με τον βούρδουλα ούτε με το φιλοδώρημα» τόνισε πως τα μέτρα θα προκαλέσουν διχασμό και θα «πυροδοτήσουν μεγάλη ένταση στην κοινωνία» δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι τάσσεται κατά των μέτρων κλείνοντας για πολλοστή φορά το μάτι στους ανεμβολίαστους.
Επιδιώκοντας ενδεχομένως τον προσεταιρισμό αυτών που δυσανασχετούν με τα μέτρα της κυβέρνηση και επενδύοντας στα συναισθήματα του θυμού και της αγανάκτησης, την ώρα που όλο και περισσότερες χώρες ειδικά της Ευρώπης προχωρούν σε ανάλογες παρεμβάσεις και εφαρμογή μέτρων, χαϊδεύει τα αυτιά αυτών που αποφεύγουν τον εμβολιασμό απαιτώντας από την κοινωνία να έχουν τις ίδιες διευκολύνσεις με όσους έσπευσαν να πράξουν το καθήκον τους και έναντι της κοινωνίας και έναντι της προστασίας της υγείας τους.
Επανέλαβε ακόμη και τα περί φιλοδωρήματος αναφορικά με το μέτρο των 150 ευρώ για τις ηλικιακές ομάδες 18 – 24 παρά το γεγονός πως τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση στα ραντεβού μετά τις σχετικές ανακοινώσεις. Σημειώνεται μάλιστα ότι δεν πρόκειται για ένα ποσό που δίδεται για οποιαδήποτε χρήση αλλά για συγκεκριμένους λόγους (πολιτιστικές εκδηλώσεις και ταξίδια στο εσωτερικό) ανακυκλώνοντας ουσιαστικά χρήμα και στην οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας θέτει θέμα διχασμού για τις διευκολύνσεις όπως έθετε και για τους ελέγχους και για τα πάρτι στις πλατείες δείχνοντας ότι ο στόχος της δημιουργήσεις κύματος νεοαγανακτισμένων παραμένει και ενεργοποιείται ανά περίπτωση.
Στη συνέντευξή του έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως ευθύνεται για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους επιστήμονες υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «έκαψε» την επιτροπή λοιμωξιολόγων, την ώρα που ο ίδιος και στελέχη του από την πρώτη στιγμή της κρίσης της πανδημίας επιχείρησαν να αποδομήσουν το επιστημονικό προσωπικό με αρθρογραφία, αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια και δηλώσεις. Δηλώσεις που έφταναν στο σημείο της δολοφονίας χαρακτήρων όπως συνέβη και στην περίπτωση του Σωτήρη Τσιόδρα...