«Το stop-bullying.gov.gr είναι μία κεντρική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, που στην πραγματικότητα κάνει δύο πράγματα πολύ σημαντικά. Το ένα είναι μία πάρα πολύ «επιθετική» ευαισθητοποίηση, μία ευαισθητοποίηση προς τα παιδιά, προς τους γονείς, προς τους καθηγητές, να μην φοβούνται, να μιλήσουν, να καταγγέλλουν τα περιστατικά και το δεύτερο που κάνει αυτή η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, είναι να ομαδοποιεί πολιτικές, να κεντρικοποιεί μία διαδικασία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
«Αυτό δεν είναι μόνο θέμα καταστολής, ναι είναι σημαντικό να υπάρχουν πιο αυστηρές ποινές, αλλά μιλάμε για παιδιά, μιλάμε για σχολεία», επισημαίνει.
Όπως είπε ο Π. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο MEGA: «Η καμπάνια αυτή είναι μία πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, έχει μέσα ένα σύστημα κεντρικών καταγγελιών, δηλαδή ουσιαστικά μπορεί να υπάρχουν καλά σχολεία, τα οποία να υποδέχονται αυτές τις καταγγελίες, αλλά μπορεί να υπάρχουν και σχολεία, που αυτές οι καταγγελίες ενδεχομένως μέχρι και να θάβονται».
«Αυτό πια δεν θα συμβαίνει, θα υπάρχει μία κεντρική παρακολούθηση και ενημέρωση των γονέων για την πορεία της καταγγελίας, εκπαίδευση του διπλάσιου αριθμού ψυχολόγων, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία, εκπαίδευση ειδικών κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις που ξεκινούν άμεσα, με στόχο τον Σεπτέμβριο να έχει φτάσει σε ένα σημείο, που όλο αυτό να έχει μπει σε μία διαδικασία αυτοματοποίησης», σημειώνει.
«Προφανώς, όπως πολύ σωστά είπατε, δεν είναι μόνο ζήτημα σπιτιού, είναι και ζήτημα σπιτιού και εκεί είναι μία ξεχωριστή διαδικασία. Είναι ζήτημα σχολείου, είναι ζήτημα κουλτούρας, είναι ζήτημα εκπαίδευσης και είναι ζήτημα μη φόβου. Δεν πρέπει να φοβούνται τα παιδιά, πρέπει να μιλάνε, να ενημερωθούν, ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στο τέλος της ημέρας κανένας δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος».
Όπως τόνισε ο Π. Μαρινάκης, «κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και τους θύτες και τις οικογένειες τους γιατί να λύσουμε το πρόβλημα είναι προφανώς από την καταγγελία από την πλευρά του θύματος, αλλά θα το εξαλείψουμε όταν σταματήσουμε να έχουμε θύτες».