Στα όσα ανέφερε ο Θ. Δρίτσας περί δημιουργίας άλλου κόμματος από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς. «Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα. Δεν αντέχουν στη λογική», ήταν η απάντηση του Πέτρου Παππά, προσθέτοντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πριν από έναν μήνα με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από κόσμο από τουλάχιστον 45.000 νέα μέλη, τα οποία προσήλθαν ακριβώς για να σηματοδοτήσουν την αλλαγή η οποία πρέπει να γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε αυτό το μεγάλο άλμα προς το μέλλον».
Ενώ αναρωτήθηκε αναφερόμενος σε παρόμοιες φωνές εναντίον του κ. Κασσελάκη αμφισβητούν τις δημοκρατικές διαδικασίες; «τη διαδικασία στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος (ο κ. Κούλογλου) την εσωκομματική ψηφίζοντας φαντάζομαι, μια διαδικασία η οποία μόλις πριν από ένα μήνα ολοκληρώθηκε;» προσθέτοντας πως «ούτε και αυτή η δήλωση αντέχει στη λογική.
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος έχει τείνει χείρα φιλίας προς όλους. Έδωσε χρόνο και στην πικρία και στην οργή. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μαζί σε αυτό το απαραίτητο άλμα, στο μέλλον, αυτή τη ριζική αλλαγή που πρέπει να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Από εκεί και πέρα, οι όποιες παραφωνίες νομίζω και από το κόμμα θα απομονωθούν, αλλά και από την ίδια την κοινωνία» ενώ υπογράμμισε πως «κάποια πράγματα πληγώνουν πολύ σοβαρά το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, να ακούγονται αυτά τα πράγματα»χαρακτηρίζοντας ως «μειοψηφική μεμονωμένη εκδήλωση» την κριτική που ασκείται στο Στ. Κασσελάκη τονίζοντας πως «δεν μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχοντας αυτού του είδους την αμφισβήτηση, η οποία αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, στρέφεται προσωπικά, σκαιότατα κατά του προέδρου και διακινεί θεωρίες συνωμοσίας που ούτε η πιο ακραία ακροδεξιά δεν διακινεί στη χώρα, ψεκασμένες θεωρίες, οι οποίες όταν δεν αποδεικνύονται μιλάμε για κοινές συκοφαντίες».
«Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Θα πω ότι υπάρχει μια ανησυχία κατατεθειμένη πολλών στελεχών, την οποία εγώ θεωρώ ότι είναι ειλικρινής ανησυχία. Μιλάω για τις δηλώσεις της κυρίας Αχτσιόγλου, του κυρίου Ηλιόπουλου πρόσφατα, τη δήλωση του κυρίου Τεμπονέρα Όλοι, νομίζω όλα αυτά τα στελέχη ομνύουν στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και νομίζω ότι όλοι πρέπει να προσκληθούν ώστε να αναλάβουν ρόλους ούτως ώστε να κάνουμε αυτό το οποίο μας έχει ορίσει η κοινωνία, να ασκήσουμε επιτέλους αποτελεσματική Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και αυτό ξεκινήσαμε να κάνουμε με την πορεία αυτή προς το λαό. Να μιλήσουμε για τα θέματα τα οποία αφορούν τον κόσμο, που είναι η ακρίβεια, που είναι η παιδεία, η υγεία. Φοβερά τα προβλήματα, η στέγη των νέων και όχι να αναλωνόμαστε σε μια εσωκομματική διαδικασία».
Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως «κατέθεσε την διάθεση του και την παρουσία του ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες και νομίζω δεν είμαστε εμείς ή κανένας από εμάς που θα υποδείξει στον Αλέξη Τσίπρα το πώς και πότε θα παρέμβει. Ο ίδιος είναι κατ ουσίαν ο ιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά το τι πρέπει να κάνει και πότε θα το κάνει. Δεν θα του το πούμε εμείς».
Σφοδρή επίθεση στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για όσα είπε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ κατά του Στ. Κασσελάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Πολάκης.
Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης γράφει για τον Θοδωρή Δρίτσα ότι «προσκύνησε» τον ΣΚΑΪ «για πέντε λεπτά δημοσιότητας» υποστηρίζοντας ότι ο πρώην βουλευτής «εξυπηρετεί την εσωκομματική του ομάδα».
«Πέφτεις στα μάτια μας Θοδωρή (και εκφράζομαι ήπια)» προσθέτει ο Παύλος Πολάκης παραθέτοντας και την απάντηση που έστειλε σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ όταν τον Φεβρουάριο τον κάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:
«Όταν πας και προσκυνάς στο ΣΚΑΙ για πέντε λεπτα δημοσιοτητας για να εξυπηρετήσεις την εσωκομματική σου ομάδα ,τότε ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΗ!!(και εκφράζομαι ηπια)
Αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτο έπρεπε να κάνεις ,όπως εγώ στις 28 του Φλεβάρη φέτος όταν ηθελαν με αφορμή τη διαγραφη μου να με βάλουν να κατηγορώ το Συριζα, τις τάσεις του και τον Τσιπρα! (Αντζολετος λέγεται ο Δημοσιογραφος που με πήρε για να βγω στο ΣΚΑΙ της διαπλοκής)».
Τι είχε δηλώσει ο Θ. Δρίτσας
Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο Θοδωρής Δρίτσας άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει δικό του κόμμα» καθώς «αποδεικνύεται παράγοντας διχασμού και αποσταθεροποίησης» σημείωσε.
Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι «να αλλάξει τόνο η συζήτηση για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι «η ριζοσπαστική, δημοκρατική Αριστερά ποτέ δεν φοβήθηκε τις διαφορές» και ότι «χρειάζεται η δημοσιότητα για να επέλθει ξανά η ισορροπία».
Απαντώντας στις επικρίσεις ορισμένων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία όσο γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Αυτό είναι τραγικό. Έχουμε πόλεμο στο πόδια μας και ο κ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε το ψήφισμα στον ΟΗΕ, έχουμε την κλιματική κρίση, πρόκειται για τεράστια ζητήματα. Και δεν ενδιαφέρει την κοινωνία ποια είναι η συγκρότηση του δεύτερου σε δύναμη κόμματος στην Ελλάδα;».
Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Δρίτσας εκτίμησε ότι «δυστυχώς εξελίσσεται σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης» διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Σε σχέση με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ -και ήρθαν πολλοί και ψήφισαν πράγματι- ένα μέρος του δεν έχει ενεργό συμμετοχή και επέλεξε μια φυγή προς τα εμπρός με τα δικά του κριτήρια».
Συνεχίζοντας την πολιτική του κριτικής προς τον κ. Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο ίδιος δεν μπορεί να παίρνει μια πρωτοβουλία και να θέτει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος, δεν έχει συνάφεια. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο καταστατικό» και συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια της καμπάνιας του δεν εξέθεσε ούτε μια πολιτική άποψη προγραμματική και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Μετά έχει θέσεις, αλλά είναι ξένες προς την παράδοση της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι διχασμός; Δεν είναι παραλογισμός;».
Μάλιστα, εκτίμησε ότι «αυτό το παράλογο πρέπει να βρει έναν τρόπο κάθαρσης ανάλογο με αυτόν της αρχαίας τραγωδίας». Εξήγησε, μάλιστα, ότι «δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Κασσελάκη, πολιτική είναι η διαφορά, είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα».
«Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη διαδικασία, να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως» κατέληξε, εκφράζοντας την άποψη ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.