Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά με απειλές για διαγραφές και αιχμές για ανταλλαγές, μόνο για τους βουλευτές που είναι και υπουργοί, είναι η θέση του Πάνου Καμμένου, που ο οποίος ταυτόχρονα δήλωσε ότι δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας…
Αν και αρχικά ταύτισε τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με αυτή της έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών, στη συνέχεια έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας μόνο για τους δύο βουλευτές που είναι και υπουργοί, δηλαδή την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη.
Επί της ουσίας ο Πάνος Καμμένος, προκαλώντας περαιτέρω σύγχυση σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ύπαρξη Κοινοβουλευτικής Ομάδας, άφησε να εννοηθεί πως οι βουλευτές μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον παραιτηθούν από υπουργοί. Και αυτό να γίνει χωρίς να κινδυνεύουν με διαγραφή.
Πρόκειται για μια a la carte θέση με την οποία επιχειρεί να μην τεθεί θέμα διαγραφής για τους κ.κ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρη που έχουν δηλώσει πως στηρίζουν την κυβέρνηση και έτσι να διατηρήσει τουλάχιστον τον αριθμό των 5 βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να δηλώνει πρόεδρος Κ.Ο. με όλα όσα προκύπτουν από αυτό εντός και εκτός Βουλής.
Όπως όλα δείχνουν, ο Πάνος Καμμένος επιδιώκει να στριμώξει τους βουλευτές που κατέχουν κυβερνητικά πόστα κάνοντας λόγο ακόμη και για ανταλλαγή της ψήφου τους με τις υπουργικές θέσεις.
Η στάση του Αλέξη Τσίπρα που φέρεται να μη δέχθηκε το αίτημα Καμμένου για απομάκρυνση των υπουργών των ΑΝΕΛ, προκάλεσε πρόβλημα στον Π. Καμμένο, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού μιλώντας για… υπερευαισθησία που τον οδήγησε στην απόφαση της έναρξης διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης.
Μετά και τις δηλώσεις του Π. Καμμένου σχετικά με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για «σικέ» παιχνίδι και διαζύγιο κοινή συναινέσει με το βλέμμα στα κομματικά ακροατήρια των δύο πρώην(;) εταίρων