Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση του Σπήλιου Λιβανού από την κυβέρνηση.
Όπως είπε στην αρχή της συνέντευξης, «ο λόγος που το συζητάμε τόσο πολύ είναι γιατί δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες αντιδράσεις, ακαριαίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε εβδομάδα έχουμε και μια καινούρια τοποθέτηση για το πώς αντιλαμβάνονται το κράτος για το πώς αντιλαμβάνονται την δεύτερη φορά, για το πώς θα ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας».
Και συνέχισε τονίζοντας πως «στην μια περίπτωση έχουμε μια απαράδεκτη τοποθέτηση του κ. Δούκα ο οποίος διεγράφη μετά από λίγες ώρες από το κόμμα της ΝΔ και πολύ νωρίτερα τον κ. Λιβανό ο οποίος αντέδρασε σε αυτή την τοποθέτηση του κ. Δούκα με έναν τρόπο ο οποίος προφανώς ήταν λάθος, ο οποίος αν και προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού ουσιαστικά απεπέμφθη την ίδια στιγμή. Το μήνυμα που περνάει είναι το αυτονόητο, ότι τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες τακτικές, στάσεις και πεποιθήσεις είναι πολύ μακριά από τον αξιακό μας κώδικα και δεν έχουν καμία σχέση με το ηθικό φορτίο αυτής της παράταξης που 40 χρόνια είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας».
Κακοκαιρία «Ελπίς»
Εξάλλου, ο Νίκος Ρωμανός, κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι οι πρόσφατες αποζημιώσεις με την κακοκαιρία «Ελπίδα» γίνονται για μικροκομματική εκμετάλλευση, υποστήριξε ότι «αναφέρεται στις αποζημιώσεις ιδιωτικής εταιρείας της Αττικής Οδού οι οποίες θα δοθούν σε κόσμο που υπέφερε εγκλωβισμένος για 15 ώρες. Τι μας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μην αποζημιωθεί αυτός ο κόσμος, πράγμα το οποίο γίνεται με δικό μας νόμο, γιατί είναι η πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος που ιδιωτική εταιρεία αποζημιώνει οριζόντια πολίτες; Είναι κατά αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως να θυμηθούμε αν τότε χαρακτήριζε ψίχουλα αυτά που τώρα λέει ότι είναι μια κακή πρακτική; Να θυμηθούμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και μήπως χαρακτήριζε ψίχουλα αυτά που τώρα κατακεραυνώνει;».
Τέλος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε πως διαχρονικά η παράταξη της ΝΔ είναι απέναντι στον λαϊκισμό, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν νοοτροπίες όλα τα προηγούμενα χρόνια που είναι προβληματικές και σε μεγάλο ευθύνονται για παθογένειες τις οποίες παλεύει η κυβέρνηση να λύσει. «Αυτή η παράταξη αντικειμενικά, βλέποντας κανείς πίσω και σήμερα ακόμη, θα συμφωνήσει ότι παλεύει κόντρα σε αυτές τις νοοτροπίες και τις παθογένειες και με πολιτικό κόστος» κατέληξε.