Για την κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση εργαζομένου, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ήρθαμε να βγάλουμε αυτό τον κόφτη στις προσλήψεις», είπε ο κ. Πέτσας και εξήγησε ότι η εν λόγω διάταξη είχε προβλήματα στην εφαρμογή της και λειτούργησε στην αντίθετη κατεύθυνση από την επιθυμητή.
Ειδικότερα ο κ. Πέτσας τόνισε ο φόβος ότι θα μπορούσε να μπει ο εργοδότης σε ένα κυκεώνα για να προχωρήσει σε μία απόλυση τον έκανε να εγκλωβίζεται στο υπάρχον προσωπικό ή ακόμα, όπως είπε, να μετατρέπει τη μορφή εργασίας σε κάποιους.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες νομοθέτησης, με τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «έπρεπε να περάσουμε βασικά νομοσχέδιο όπως είχαμε υποσχεθεί στις προγραμματικές δηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι μέχρι την διακοπή των εργασιών της Βουλής, θέματα επείγοντα».
«Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την διαδικασία, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι ήταν μια βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτά τα θέματα να τελειώσουν μέχρι τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Θέλω να πω ότι είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε οποιαδήποτε κριτική και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον ελληνικό λαό αν η διαδικασία αυτή επαναληφθεί στα επόμενα νομοσχέδια», εξήγησε ο ίδιος.
Σχολιάζοντας την τροπολογία για το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, ο κ. Πέτσας είπε πως ήταν μια επιβεβλημένη κίνηση, «γιατί κάποιος που ζητούσε 24.000 ευρώ σύνταξη, δεν μπορούσε να του λέει ''όχι'', έπρεπε να έρθει αυτή η ρύθμιση, υπήρχαν και άλλες συντάξεις πάνω από το πλαφόν».
Υπεραμύνθηκε της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανεχθεί να προστατεύεται το εμπόριο ναρκωτικών και το παρεμπόριο.
«Η ελληνική κοινωνία το αγκάλιασε και εμείς ήρθαμε να το εφαρμόσουμε. Όταν έρθουν οι αντιδράσεις θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης για πολιτικές συναινέσεις. Για το «παρών» του Κινήματος Αλλαγής στην ψηφοφορία στη Βουλή για το άσυλο, σχολίασε ότι δεν θα πρέπει ερμηνευτεί βιαστικά ως ταυτότητα στη συναίνεση.
«Μην βιαζόμαστε ότι μπήκε ταυτότητα στη συναίνεση. Ήδη στο φορολογικό νομοσχέδιο είχαμε συναίνεση. Εδώ είμαστε για να βρούμε τη συναίνεση».
Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμιά υποχώρηση στην καθολική εφαρμογή
του αντικαπνιστικού νόμου και πως υπάρχει «σχέδιο δράσης και θα εφαρμοστεί μετά την καλοκαιρινή σεζόν».