«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια διαρκής πάλη», επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Αναφορικά με τη χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, επισήμανε σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1: «Είναι μια ημέρα αρκετά σημαντική και είναι σημαντική, γιατί αλλάζει τα κοινωνικά δεδομένα. Δεν τροποποιεί ούτε την οικογένεια ούτε κινδυνεύει από αυτό η θρησκεία μας, ούτε κινδυνεύει η πατρίδα. Είναι σεβαστές οι φωνές της διαφορετικότητας, γιατί άλλωστε θα ήταν ανακόλουθο, όταν ψηφίζεις κάτι που είναι υπέρ της διαφορετικότητας στη διαφορά να είσαι εσύ αντίθετος. Κατά συνέπεια, σεβαστές οι φωνές, υπάρχουν επιχειρήματα τα οποία είναι ενδιαφέροντα είναι επιχειρήματα που όμως θα απαντηθούν αύριο».
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια διαρκής πάλη», τόνισε.
Κληθείς να σχολιάσει την στάση του κ. Σαμαρά, ανέφερε: «Εμένα πια ο ρόλος μου είναι ευρύτερος και έχοντας αυτό τον ευρύτερο ρόλο, ο οποίος ενέχει πολλές πολιτικές απόψεις και τη διαφορετική άποψη θα σας έλεγα ότι σέβομαι κάθε διαφορετική άποψη είτε είναι διατυπωμένη από πρώην πρωθυπουργό είτε από τον νεότερο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτό είναι το ένα, το δεύτερο ξαναλέω ότι θεωρώ πως οι κοινωνίες πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα».
Ερωτηθείς αν φοβάται την αύξηση των ακροδεξιών δυνάμεων, απάντησε: «Ζήσαμε το ακροδεξιό στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και πιστεύω ότι μετά την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης έχουν μειωθεί οι ορέξεις πολλών. Σίγουρα υπάρχουν αυτές οι τοποθετήσεις που έχουμε δει κάποιων ακραίων οι οποίες όμως πιστεύω ότι από την ελληνική κοινωνία δεν έχουν γίνει αποδεκτές βεβαίως μπορεί και εξαιτίας του χθεσινού νομοσχεδίου που έγινε νόμος κάποιοι να ενοχληθούν από εμάς και να πουν ότι θα πάνε στο Βελόπουλο ή στη ΝΙΚΗ κλπ.
Δεν το αποκλείω καθόλου αυτό, σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις θα ήθελα να τους καλέσω να σκεφτούν ότι δεν θα επηρεαστεί καθόλου ούτε η δική τους η ζωή ούτε η πατρίδα μας θα χάσει από αυτό ούτε η θρησκεία μας χάνει από αυτό. Αλίμονο αν η Ορθόδοξη θρησκεία φοβόταν την οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση, είναι η θρησκεία της διαφορετικότητας, η θρησκεία του αγαπάτε αλλήλους».
Τέλος, με αφορμή το νέο του αξίωμα ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης, είπε: «Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή και προσωπική και για τη χώρα μας».