Ούτε λεπτό φαίνεται να μην χάνει η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τις πολυπόθητες παρεμβάσεις της στη Βουλή, καθώς στο πέρας της ψηφοφορίας για το προεδρείο της Βουλής, θέλησε να τοποθετηθεί διακόπτοντας τον κ. Τασούλα.
Ο πρόεδρος από πλευράς του την διέκοψε και έλυσε την συνεδρίαση, λέγοντας της ότι τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Πέμπτης.
Ενώ ο Κ. Τασούλας ανακοίνωνε το τέλος της συνεδρίασης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε από τη θέση της και άρχισε να αγορεύει χωρίς να έχει τον λόγο. Ο Πρόεδρος τη διέκοψε και έλυσε την συνεδρίαση. Το σόου της Ζωής ξεκίνησε δυναμικά από την πρώτη ημέρα. pic.twitter.com/3AIYco5XJk
— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) July 4, 2023
Γιουχαρίσματα από βουλευτές της ΝΔ
Παράλληλα, κατήγγειλε γιουχαρίσματα από βουλευτές της ΝΔ, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την ψήφο της ΚΟ της,
Η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως «είναι κακή η αρχή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που προήλθαν τα γιουχαΐσματα», τόνισε και πρόσθεσε πως για δεύτερη φορά δεν της δόθηκε ο λόγος στο τέλος της συνεδρίασης όταν θέλησε να ενημερωθεί για το πώς ψήφισαν συγκεκριμένα οι βουλευτές στη διαδικασία για τους αντιπροέδρους.
«Επικράτησε αντικοινοβουλευτικός πανικός από τον πρόεδρο», τόνισε ακόμη και στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «η ψηφοφορία είναι φανερή, δεν ανακοινώθηκε και θέλησα να πληροφορηθώ για το αποτέλεσμα».
Παράλληλα σχολίασε και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, για την εκλογή των Αντιπροέδρων της Βουλής, λέγοντας ότι «πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες συνηθίζουν να κάνουν συμφωνίες, πριν την ψηφοφορία για την εκλογή των Αντιπροέδρων», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, έχει αποφασίσει να μην δρα έτσι» και είχε κάνει γνωστό ότι θα ψηφίσει «παρών» για όλους Αντιπροέδρους.
«Επειδή η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε σε συμφωνίες, όπως άλλοι, και επειδή είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή, με εμένα επικεφαλής και με το ενδεχόμενο τριών ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων, θέλησε η κυβερνητική πλειοψηφία να στερήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, αυτή την ψήφο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, την τρίτη ψήφο δηλαδή που θα έδινε ο Αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και χαρακτήρισε λυπηρή αυτή την εξέλιξη.
«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την επιλογή της Πλεύσης Ελευθερίας να τηρήσει στάση αρχής στην ψηφοφορία, να μην ανταλλάξει την ψήφο της, για κανενός είδους κοινοβουλευτικό προνόμιο και θεωρώ ότι είναι βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβερνητική πλειοψηφία και για τις εκδηλώσεις bullying που καταγράφηκαν το πρωί και γι΄αυτή την επιλογή», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε ότι ο Αντιπρόεδρος που πρότεινε η ΚΟ, ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης, είναι διακεκριμένο μέλος της επιστημονικής, ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο και βραβευμένος για το έργο του , αλλά δεν θα έχει την τύχη η Βουλή να τον έχει Αντιπρόεδρο, αλλά θα έχουν οι πολίτες να αξιολογήσουν την παρουσία του στη Βουλή.
Τέλος, σε ερώτηση αν η Πλεύση Ελευθερίας έθεσε σήμερα θέμα να παρίστανται εντός της Ολομέλειας 75 βουλευτές για την επικύρωση των πρακτικών, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Όχι δεν θέσαμε θέμα. Πληροφορηθήκαμε από εσάς ότι υπήρξε ένας πανικός από πλευράς της ΝΔ, διότι δεν υπήρχαν οι προβλεπόμενοι 75 βουλευτές, για την απαρτία. Δεν θέσαμε τέτοιο θέμα, διότι το έθεσαν, από μόνοι τους στον εαυτό τους, όπως κατάλαβα και υπήρξε κινητοποίηση για να υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία. Αν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το φόβο ότι θα γίνει μια νόμιμη ένσταση, καταφέρνουμε να φέρνουμε τους βουλευτές στη Βουλή, κάτι είναι και αυτό».
Νωρίτερα, η βουλευτής του κόμματος, Τζώρτζια Κεφαλά, προχώρησε σε «περίεργες» δηλώσεις για το κόμμα των Σπαρτιατών.
Συγκεκριμένα, μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής, ερωτηθείσα για την εκλογή του κόμματος «Σπαρτιάτες» σχολίασε ότι «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά».
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δε συμφωνώ φυσικά με όλες τις θέσεις, μπορώ να πω πως διαφωνώ με τις περισσότερες, γιατί ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με το διάλογο και τη συζήτηση και τη στοιχειοθέτηση των απόψεών σου. Δε θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες».