Μαριούπολη: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί από το ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο

Μαριούπολη: Τουλάχιστον 300 οι νεκροί από το ρωσικό βομβαρδισμό στο θέατρο

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε σήμερα ότι με βάση αναφορές περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ρωσικό βομβαρδισμό σε θέατρο της πόλης πριν από εννέα ημέρες, σύμφωνα με το CNN. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ατόμων που βρήκαν καταφύγιο στο θέατρο κυμαίνονταν από 800 έως 1.300.

Το κτίριο χρησιμοποιούταν ως ένα από τα κύρια καταφύγια στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, αλλά χτυπήθηκε από ρωσική αεροπορική επιδρομή στις 16 Μαρτίου.  Οι πληροφορίες για την πλήρη έκταση της επίθεσης άργησαν να εμφανιστούν λόγω της σχεδόν πλήρους κατάρρευσης των βασικών υπηρεσιών στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων επικοινωνίας.

«Δυστυχώς, ξεκινάμε τη μέρα με άσχημα νέα», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή.

«Υπάρχουν πληροφορίες, με βάση αυτόπτες μάρτυρες, ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικά αεροσκάφη», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «ακόμα δεν θέλουμε να πιστέψουμε σε αυτή τη φρίκη. Εξακολουθούμε να θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι τα κατάφεραν»...

Οι αεροφωτογραφίες πριν από την επίθεση έδειχναν τη ρωσική λέξη για τα παιδιά ζωγραφισμένη με μεγάλα γράμματα στο έδαφος έξω από το μπροστινό και το πίσω μέρος του κτιρίου του θεάτρου. «Ο κατακτητής ήξερε πού χτυπούσε. Ήξερε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες και ούτως ή άλλως οι βόμβες έπεσαν σε αυτό το μέρος», συνεχίζει η δήλωση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για πιθανά θύματα μετά από μια ξεχωριστή επίθεση σε κτίριο σχολής τέχνης στη Μαριούπολη που χρησιμοποιούνταν επίσης ως καταφύγιο. Το σχολείο χτυπήθηκε πριν από πέντε ημέρες. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 400 άτομα βρίσκονταν εκεί.

Σημειώνεται ότι η Μαριούπολη, η πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας όπου ζούσαν περίπου 450.000 άνθρωποι πριν από τον πόλεμο, δέχεται σχεδόν συνεχείς επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Μαρτίου με δορυφορικές εικόνες που δείχνουν σημαντικές καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές.