Παραιτήθηκε ο CEO της Tik Tok, Κέβιν Μάγιερ

Παραιτήθηκε ο CEO της Tik Tok, Κέβιν Μάγιερ

Ο διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης Κέβιν Μάγιερ ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του από την Tik Tok, εν μέσω αναταραχής στην κινεζική εταιρεία καθώς ο Λευκός Οίκος έχει διατάξει την απαγόρευση της. 

"Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον άλλαξε προβληματίστηκα έντονα για τον ρόλο μου στην εταιρεία για αυτόν τον λόγο θεωρώ πως είναι η καλύτερη στιγμή να αποχωρήσω" δήλωσε ο Μάγιερ μέσω επιστολής. Η TikTok, σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιβεβαίωσε την αποχώρηση και είπε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών "άλλαξε σημαντικά" τον ρόλο του Μάγιερ.

Τον Ιούνιο η είδηση της μεταγραφής του Μάγιερ από τον κολοσσό της Ντίσνεϊ, στον οποίο είχε ξεχωρίσει ως επικεφαλής ροής και προγράμματος είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στον χώρο της τεχνολογίας και βιομηχανίας θεάματος.

Τότε μάλιστα ο σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο είχε χαρακτηρίσει "μαριονέτα" των Κινέζων τον Μάγιερ, καθώς ήδη η Tik Tok είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει τελεσίγραφο στην Tik Tok πως θα πρέπει να έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. 

Το Tik Tok λανσαρίστηκε το 2016 από την Κινεζικό κολοσσό ByteDance και από το 2018 επεκτάθηκε στην διεθνή αγορά. Επί της ουσίας είναι μια εφαρμογή δημιουργίας και ανταλλαγής σύντομων βίντεο. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μικρά μουσικά βίντεο από 3 έως 15 δευτερόλεπτα και σύντομα βίντεο που παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.