Τρίτο πακέτο κυρώσεων αποφασίζει η ΕΕ την Κυριακή - Στο τραπέζι η αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT

Τρίτο πακέτο κυρώσεων αποφασίζει η ΕΕ την Κυριακή - Στο τραπέζι η αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ούτως ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Μάλιστα, κεντρικό ζήτημα της συζήτησης θα είναι το ενδεχόμενο αποσύνδεσης της Ρωσίας από το SWIFT.

«Συγκαλώ τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο στις 18:00 για να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Θα προτείνω πακέτο έκτακτης βοήθειας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, για να τις υποστηρίξω στον ηρωικό τους αγώνα», αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προαναγγείλει ότι θα συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών SWIFT.

Μισέλ: Η Ε.Ε. θα διευκολύνει την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία 

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως το «Πράσινο φως» έδωσε και η Γερμανία η οποία ήταν η τελευταία χώρα που δεν είχε δώσει θετική ανταπόκριση για την εν λόγω εξέλιξη.

Μέχρι σήμερα το Βερολίνο αρνείτο να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συγκεκριμένα, για τη στάση του αυτή αντιμετώπιζε μάλιστα δριμεία κριτική από το ίδιο του το κόμμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια