Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία για ειρηνευτικές συνομιλίες
AP
AP
Wall Street Journal

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία για ειρηνευτικές συνομιλίες

Να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, «ακόμα και αν η Μόσχα συνεχίζει να κατέχει ουκρανικό έδαφος», φαίνεται ότι προτρέπουν την Ουκρανία, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως είναι, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας «Wall Street Journal».

Κατά το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι των τριών αυτών χωρών εκφράζουν πλέον τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσον «η Ουκρανία θα μπορέσει να εκδιώξει τους Ρώσους από την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία».

«Εάν ο πόλεμος συνεχιστεί με την ίδια ένταση, οι απώλειες για την Ουκρανία θα είναι δυσβάσταχτες», δήλωσε στη «WSJ», Γάλλος αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται. Επισημαίνοντας πως «κανείς δεν πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να ανακαταλάβουν την Κριμαία».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του είπε πως "ακόμα και θανάσιμοι εχθροί όπως η Γαλλία και η Γερμανία έπρεπε να συνάψουν ειρήνη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", κάτι που υποτίθεται ότι σήμαινε ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Επίσης, Γάλλοι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα επισήμαναν πως ο Μακρόν επαίνεσε τον Ζελένσκι για τη γενναιότητα και την ηγεσία του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρει «δύσκολες αποφάσεις».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη «WSJ», η Βρετανία θέλει η Ουκρανία να έχει μια καλή διαπραγματευτική θέση. «Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα πρέπει να παράξει μια ξεκάθαρη προσφορά προς την Ουκρανία, καθώς και να δώσει στον Ζελένσκι μια πολιτική νίκη που θα μπορεί να παρουσιάσει στο εσωτερικό ως κίνητρο για τις διαπραγματεύσεις», σχολίασε στην αμερικανική εφημερίδα Βρετανός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Έτοιμος να συναντήσει τον Σι ο Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας

G7: Δέσμευση για ενίσχυση των κυρώσεων - Στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Αυξάνει τους δασμούς σε ρωσικά προϊόντα