Κεντρικός φαίνεται ότι ήταν ο ρόλος του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στο Qatargate, που συγκλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
«Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα τηλέφωνα που κατασχέθηκαν πριν από μία εβδομάδα από τους Αντόνιο Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι και, κυρίως, τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς που επηρεάζονται από την έρευνα (κανένας από αυτούς δεν ερευνάται, ωστόσο) αρχίζουν να μιλούν. Και επιβεβαιώνουν στους Βέλγους δικαστές αυτό για το οποίο ήταν σίγουροι: ότι ο Τζόρτζι ήταν αυτός που κατεύθυνε, πιθανότατα με τις οδηγίες του Παντσέρι, τις πιο ευαίσθητες ψηφοφορίες για το Κατάρ και το Μαρόκο. Αυτός ήταν που αποφάσιζε ποια τροπολογία θα έπρεπε να κατατεθεί. Και ποια όχι. Αυτός ήταν που έδωσε τις οδηγίες για την ψηφοφορία της ομάδας», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Και επισημαίνεται: «"Μια φυσιολογική πορεία", εξήγησε ένας από τους ευρωβουλευτές της σοσιαλιστικής ομάδας στη Repubblica, "επειδή σε ορισμένα θέματα ο Κοτσολίνο ήταν αυτός που έπρεπε να δώσει τις ενδείξεις. Φυσικά, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο Τζόρτζι είχε ένα σπίτι γεμάτο χαρτονομίσματα…". Το αποτέλεσμα ήταν ότι, σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Τζόρτζι κατάφερνε να κινεί τα νήματα ολόκληρης της σοσιαλιστικής ομάδας. Προέκυψε, για παράδειγμα, η περίπτωση της πρότασης υπέρ του Κατάρ – που προτάθηκε από τον Παντσέρι – η οποία απορρίφθηκε από την ομάδα και επανυποβλήθηκε με τη μορφή τροπολογίας από τον Τζόρτζι μέσω του αξιότιμου Πιέτρο Μπαρτόλο (δεν ερευνάται), ο γιος του οποίου εργάστηκε για λίγους μήνες για την οργάνωση του Παντσέρι Fight Impunity. Ή η περίπτωση με τις περίεργες αντικαταστάσεις σε επιτροπές όπου δεν ήταν μέλος η Καϊλή και όμως έτρεχε να ψηφίσει σύμφωνα με τις οδηγίες του συντρόφου της.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Τζόρτζι παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον την έρευνα που άνοιξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το Pegasus, το πρόγραμμα που ανέπτυξε η ισραηλινή εταιρεία ασφαλείας Nso, το οποίο ορισμένες χώρες φέρονται να χρησιμοποίησαν για να κατασκοπεύουν άλλα κράτη. Το Μαρόκο κατηγορήθηκε από μια δημοσιογραφική έρευνα του Forbidden Story και της Αμνηστίας ότι χρησιμοποίησε το Pegasus για την παρακολούθηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.