Π. Τερεζάκης (ΟΣΕ): Ένα σύστημα με ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού αρχίζει να έχει προβλήματα

Π. Τερεζάκης (ΟΣΕ): Ένα σύστημα με ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού αρχίζει να έχει προβλήματα

Για τα τεχνικά συμβάντα που σημειώνονται κατά καιρούς στα τρένα, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ και με αφορμή τις καταγγελίες τηλεθεατή πως το Σάββατο, στο δρομολόγιο του Προαστιακού Αθήνα – Κιάτο, βγήκε καπνός στο πρώτο βαγόνι και μετέφεραν τον κόσμο στα πίσω βαγόνια. 

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Τερεζάκης: «Όντως ισχύει η καταγγελία. Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 6:51 το πρωί στην αμαξοστοιχία 1302 στο δεύτερο βαγόνι, που είχε προορισμό το Κιάτο, από την Αθήνα. Κατά την αναφορά του συμβάντος, παρουσιάστηκε έντονη δυσοσμία καμένου υλικού στο 2ο βαγόνι. Ο μηχανοδηγός σταμάτησε το τρένο στα Λιόσια, απομόνωσε την μονάδα κλιματισμού που φαινόταν πως από κει προέρχεται η δυσοσμία αυτή, οδήγησε τους επιβάτες στα άλλα βαγόνια και συνέχισε την διαδρομή του κανονικά».

«Να υπενθυμίσω πως για τα θέματα των βλαβών και των τεχνικών θεμάτων συντήρησης είναι υπεύθυνη η Hellenic Train. Ο ΟΣΕ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ούτε συντηρεί τα τρένα. Βάσει των συμβάσεων που έχει γίνει, αυτή είναι αρμοδιότητα που έχει αναλάβει η Hellenic Train που έχει όλα τα μηχανοστάσια και αμαξοστάσια», πρόσθεσε ο ίδιος,

Σύμφωα με τον κ. Τερεζάκης, «είναι συμβάντα που δεν μπορώ να πω πως δεν γινόντουσαν και στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι λογικό να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και καλά κάνουν και ελέγχονται γιατί φανερώνονται κάποια στραβά που υπάρχουν και είναι καθήκον μας να τα διορθώνουμε». 

Ερωτώμενος εάν υπάρχουν προβλήματα στη συντήρηση τρένων, ο κ. Τερεζάκης ανέφερε: «Ένα σύστημα που είχε ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού από τα προηγούμενα 15 χρόνια, προφανώς καταλαβαίνετε πως όσο φιλότιμο και αν λέμε εμείς οι μηχανικοί, αρχίζει και έχει προβλήματα κάποια στιγμή το σύστημα. Όταν μιλάμε για συσσωρευμένα προβλήματα 15ετίας, καταλαβαίνετε πως αυτά δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα, έναν χρόνο ή 1,5 χρόνο. Γίνεται με επιμονή και υπομονή».