Κυρ. Μητσοτάκης: Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

«H κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον αγιασμό των υδάτων στα Χανιά, αναφερόμενος επίσης, στο μήνυμά του, στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Ενώ, σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει με τον Άντονι Μπλίνκεν, δοιευκρίνισε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».

«Καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μία ποιοτική δημόσια παιδεία, μία καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

Όπως προσέθεσε, «θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή και για τα εποχιακά προβλήματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορονοϊού. Για αυτό προστατευόμαστε και εμβολιαζόμαστε. Κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι σήμερα εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά, με υγεία, χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

 

Νωρίτερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εορτάστηκε με κατάνυξη στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά, η γιορτή των Φώτων.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην οικία του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

H σημασία της επίσκεψης Μπλίνκεν στην Ελλάδα - Τι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό

«Τον σημαίνοντα ρόλο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, συνολικά, αλλά και στην περιοχή ευρύτερα» σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ελλάδα, και η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο (6/1) το απόγευμα στην οικία του Έλληνα πρωθυπουργού, στα Χανιά, όπως υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο της νέας περιοδείας του. Της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη. 

Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών Μητσοτάκη - Μπλίνκεν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Μελέτη για το Liberal, στη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση Prosperity Guardian, για την αντιμετώπιση της απειλής των Χούθι και την αποκατάσταση της ελεύθερης και ασφαλούς ναυσιπλοΐας από την πιο σημαντική θαλάσσια οδό, για το παγκόσμιο εμπόριο μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να εξάρει και τη διαδικασία επαναπροσέγγισης Ελλάδας-Τουρκίας με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και την έγκριση της Διακήρυξης των Αθηνών.

Ερωτηματικό είναι, τι ακριβώς κομίζει ο Μπλίνκεν στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το παζάρι το οποίο ο ίδιος επιχειρεί, ώστε να πεισθεί και να πιεσθεί η Τουρκία να δώσει τέλος στον πολύμηνο εκβιασμό με την υπόθεση της έγκρισης του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία έχει από μόνη της συνδέσει ευθέως την έγκριση της πώλησης νέων και αναβάθμισης παλιών F-16 από το Κογκρέσο με την έγκριση του Πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας από την ολομέλεια της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία επαναλαμβάνει και πάλι τις εργασίες της στις 15 Ιανουαρίου, απαιτώντας όμως να είναι ταυτόχρονη η διαδικασία, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και της καχυποψίας που υπάρχει στις σχέσεις των δυο χωρών.

Διαβάστε Περισσότερα