Θ. Σκυλακάκης: «Ξανασήκωσε κεφάλι» η αυθαιρεσία στη Μύκονο
Eurokinissi
Eurokinissi

Θ. Σκυλακάκης: «Ξανασήκωσε κεφάλι» η αυθαιρεσία στη Μύκονο

Στον νέο οικοδομικό κανονισμό αλλά και στα αυθαίρετα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νησί της Μυκόνου, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega.

«Στον νέο οικοδομικό κανονισμό αυτό που πρακτικά έχει γίνει είναι μια απόφαση του ΣτΕ η οποία επηρεάζει κάποιες χιλιάδες άδειες, ευτυχώς είναι κάπως λιγότερες από αυτές που λογαριάζαμε, αυτοί όμως που εμπλέκονται με τον νέο οικοδομικό κανονισμό είναι όλοι νόμιμοι. Σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Επικρατείας θα δούμε τη μέγιστη δυνατή διευκόλυνση για αυτούς τους ανθρώπους έτσι ώστε να μην καθυστερήσουν οι οικοδομές τους και να επηρεαστούν κατά το δυνατόν λιγότερο» είπε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε: «Υπάρχει τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες… "ξανασήκωσε κεφάλι" η αυθαιρεσία στη Μύκονο. Θέλω να εξηγήσω ποιο είναι το καινούργιο σύστημα και να στείλω ένα μήνυμα σε αυτούς τους κυρίους που αυθαιρετούν. Το καινούργιο σύστημα σημαίνει ότι εμείς έχουμε ήδη κάνει διαγωνισμό και θα πάρουμε στις επόμενες ημέρες δορυφορικές φωτογραφίες με τη Μύκονο Ιανουάριο του ’24. Θα ελέγξουμε κάθε αυθαιρεσία, ήδη έχω δώσει εντολή θα εγκατασταθούν επιθεωρητές ελέγχου αυθαιρέτων στη Μύκονο. Όλοι όσοι έχουν χτίσει αυθαίρετα από 1/1/24 και μετά, πέραν του γκρεμίσματος, θα τιμωρηθούν».

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στο διζωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα. «Το διζωνικό μας φέρνει χαμηλές τιμές την ώρα που λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά, που είναι πολύ σημαντικό. Το νυχτερινό παρέμεινε σε κάποιες ώρες λόγω χαμηλής ζήτησης. Τα μεσημέρια από την άνοιξη ως το φθινόπωρο έχουμε ενέργεια την οποία πετάμε. Πρέπει να μεταφέρουμε τη ζήτηση μεσημέρι. Ετσι, θα κερδίσουμε όλοι. Το μέτρο αφορά τις τιμές για όλους. Αυτοί που θα το χρησιμοποιήσουν θα απολαμβάνουν μειωμένες τιμές».